T. u. m. a. v. i. e. h. k. ä. s. t. l. p. y. ö. r. n. o. j. P. d. O. ,. g. N. -. E. K. M. A. 2. 0. 1. 3. U. S. G. H. b. J. +. 5. 4. f. c. V. Ä. B. ½. ¼. L. d l
Oma äitini teki lapsuudessani simaa aina vappuisin ja juhannuksena, ja tehtiinhän sitä myös heinäntekoaikaan yhdessä kotikaljan kanssa, sillä heinäväellä oli aina jano
Halusin tehdä tämän galetten reunojen käännön niin, että täytekohdasta muodostuu tähtimäinen. Taikina ja tekotapa ihan sama kuin yllä, vain täyte eroaa ylläolevasta
Vuodenvaihde ja loppiainen tarkoittavat onneksi pehmeää laskua arkeen ja härkäviikkoihin. Parin viikon ajan tahti on muutama päivä töitä, muutama vapaata
Sahdin valmistuksesta sivutuotteena saa mäskiä ja itse leivoin kotona siitä osasta sitä jonka sain vierreleipää samalla reseptillä kuin jo aikaisemmin tein kotikaljan mäskistä vierreleipää vaikken silloin vielä teinnytkään sanaa vierre leivän yhteydessä
Näinkin vanhaksi minun piti elää, ennen kuin uskaltauduin kokeilemaan kotikaljan valmistusta. Mallaspussin kyljessä tuli ohje myös mallasleipään, jota voi valmistaa kotikaljan käyttämisestä syntyvästä mäskistä
Kävimme vappuna drinksuilla naapureiden luona ja huomasin heidän kirjahyllyssään hauskan opuksen. Mansen menu -niminen kirja on vuodelta 1973, ja sen on kustantanut Kaarilan Lions Club