Pohja on kosteaa, mitään ylimääräistä kostutusta ei tarvita. Toki ne olisivat varmaan hurjan hyviä täytteenä, mutta halusin tehdä kakusta vähälaktoosisen, jotta voin sitä itsekin syödä
Tämän voi tehdä myös tavallisista jauhoista jos ei ole gluteenittomalle tarvetta. Ja kyllähän uunituoreena tuoksu oli huumaavan hyvä, joten tätä on pakko itsellekin tehdä joskus
Voi tehdä myös kahteen pienempään, pyöreään vuokaan. noin 2 kg jauhoista Rosamunda-perunaa. Pari päivää sitten päätin kokeilla jauheliha-pekonilaatikon tekemistä aiemmin julkaistulla lohilaatikon reseptillä
Kun mainitsin, että leivoin kaksi satsia, niin ei huvittanut tehdä toista täysin samanlaista. Toiseen näistä lisäsin 1 dl kokonaisia parapähkinöitä, jotka jauhoin jauheeksi ja korvasin osan jauhoista tällä parapähkinäjauheella. Esilämmitä uuni 200 asteiseksi
päivää ennen kuorruttamista ja se kovettuu jääkaapissa otat vain ulos sen tarpeeksi ajoissa huoneenlämpöön, tai voit notkistaa sen mikrossa, lämmitä muutaman sekunnin ajan ja sekoita tasaiseksi kunnes kuorrutus on sopivan pehmeää
Puolita ainesmäärät, jos haluat tehdä pienemmän/normaalin kokoisen piirakan. Yleensä olen tehnyt tätä kanapiirakkaa ruis- tai grahamjauhoista, mutta tällä kertaa käytin ihan vaan tavallisia vehnäjauhoja
Vastaleivottu lämmin leipä on yksi parhaita asioita mitä tiedän. Olen kerran jos toisen koittanut tehdä sitä itse, mutta aika harvoin lopputulos on ollut toivotunlainen
Pullataikinasta voi tehdä vaikka mitä kun laittaa mielikuvituksen liikkeelle, vaikka ne tutut ja turvalliset korvapuustitkin ovat aina niin ihanan herkullisia
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sairalomaillessani päätin pistää taikinakoneen hommiin ja tehdä ensimmäistä kertaa ikinä bageleitä, amerikkalaisia vesirinkeleitä