Ranskalainen ruoka reseptejä

Ranskalainen burgundinpata

Ranskalainen burgundinpata

Burgundinpata on ranskalainenklassikkoruoka. Pataruoka maistuu pakkasella Määrä. Tarjoa ranskalainen burgundinpata keitetyn riisin kanssa
Ranskalainen rapukeitto

Ranskalainen rapukeitto

1. Sulata ja kuori ravut. Säästä pyrstöt valmiisiin keittoannoksiin ja käytä kuoret ja sakset liemeen. 2. Kuullota silputut kasvikset ja tomaattipyree öljyssä kattilassa
Ranskalainen kanapata

Ranskalainen kanapata

1. Kuori ja pilko sipulit, juurekset ja perunat ja lisää kaikki kuumaan kanaliemeen. 2. Paista broileripalat kauttaaltaan rasvassa pannulla, lisää liemeen, lisää myös mausteet ja kypsennä puolisen tuntia miedolla lämmöllä
Ranskalainen maksapatee

Ranskalainen maksapatee

◆ Sulata maksat ja leikkaa pois jänteet. Sulata paistinpannulla 25 g voita ja lisää silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet ja timjaminoksat

Ruoka edellä Turkuun ja takas

Yksi plus yksi, suuntana Turku ja ohjelmassa koko viikonlopun kestävä uusien ruokapaikkojen testaus. Turku on loistava ruokakaupunki
Ranskalainen unelma, tarte Tatin

Ranskalainen unelma, tarte Tatin

Kun näin tarte Tatinin kuvan Glorian ruoka ja viini lehden kannessa, halusin kokeilla sitä heti. Tämä ranskalainen “unelma” syntyi vahingossa noin sata vuotta sitten
Ranskalainen oliivi-tomaattileipä

Ranskalainen oliivi-tomaattileipä

Ripottele pinnalle pari ruokalusikallista pinjansiemeniä. RANSKALAINEN OLIIVI-TOMAATTILEIPÄ. Tämä helppo leipä tuli vastaan Facebookin kokkailusivustolla, jossa kerrottiin herkkuleivän ohjeen olleen alunperin Glorian Ruoka & Viini -lehdessä (3/2010)
Pissaladière eli ranskalainen sipuli-sardelli-oliivipiiras

Pissaladière eli ranskalainen sipuli-sardelli-oliivipiiras

Avainsanatleivonta, oliivi, piiras, pissaladière, Ranska, ruoka, sardelli, sipuli, suolainen. Sardelleja myydään melko hyvin jo isommissa ruokakaupoissa, usein löydät niitä pienessä lasipurkissa säilykeosastolta (ei kylmästä)