1. Kuori ja pilko sipulit, juurekset ja perunat ja lisää kaikki kuumaan kanaliemeen. 2. Paista broileripalat kauttaaltaan rasvassa pannulla, lisää liemeen, lisää myös mausteet ja kypsennä puolisen tuntia miedolla lämmöllä
Kun näin tarte Tatinin kuvan Glorian ruoka ja viini lehden kannessa, halusin kokeilla sitä heti. Tämä ranskalainen “unelma” syntyi vahingossa noin sata vuotta sitten
Ripottele pinnalle pari ruokalusikallista pinjansiemeniä. RANSKALAINEN OLIIVI-TOMAATTILEIPÄ. Tämä helppo leipä tuli vastaan Facebookin kokkailusivustolla, jossa kerrottiin herkkuleivän ohjeen olleen alunperin Glorian Ruoka & Viini -lehdessä (3/2010)
Ranskalainen kollegani kertoi minulle Oulussa asuvasta ranskalaisesta naisesta, joka oli kokeillut kakun valmistusta ruokakauppojemme eri perussuklaamerkeillä
Avainsanatleivonta, oliivi, piiras, pissaladière, Ranska, ruoka, sardelli, sipuli, suolainen. Sardelleja myydään melko hyvin jo isommissa ruokakaupoissa, usein löydät niitä pienessä lasipurkissa säilykeosastolta (ei kylmästä)
Hintaan kuuluu alkupalat, pääruoka ja jälkiruoat. Koska kyseessä oli ranskalainen joulubrunssi, oli jälkkäripöydässä tietenkin tarjolla jouluhalkoa sekä creme bruleeta