Mittaa kattilaan tyrnimarjat ja vesi. Kiisseleissä voi toki käyttää pelkästään jompaa kumpaa jauhoa, mutta maissitärkkelysjauho sopii paremmin maitopohjaisten kiisseleiden suurustamiseen, ja perunajauho taas mehupohjaisiin kiisseleihin
Ei mitään ylimääräistä, vain hedelmien, marjojen ja/tai muiden kasvisten oma mehu ja muutama ruokalusikallinen nesteen hyydykemakeisiksi taikovaa gelatiinia
Ja keittelinpä äsken vielä mustikoista, puolukoista ja mustaherukoista sekamehua. Tänä vuonna ei tule niin paljon hirven lihaa niin voi pakasteen täyttää vaikka mehulla
Tein taannoin tyrnimehua työkaveriltani saamista tyrnimarjoista. Alunperin olin ajatellut tehdä jonkinlaista hyydykekakkua mehusta ja valkosuklaasta (jonka olen ennenkin todennut hyväksi makuyhdistelmäksi), mutta lopulta päädyinkin villinpään kokeiluun
rkl tyrnimehua. kunnes kaikki mehu on irronnut niistä. Jäähdytä mehu. rkl mehua kakun päällystä varten. tyrnimehu kattilaan, lisää tomusokeri, maissitärkkelys ja
Tyrnimarja pensaat. Sen maku muituttaa mustikkaa,Ja sen voi syödä sellaisenaan lisäksi sitä voi käyttää hilloksi,leivontaan,säilöntään ja jopa mehua jos sitä käytetään jopa viinin valmistukseen