Kylmien ilmojen takia teki mieli keittoa ja päätin kokeilla vihreää parsaa keitossa. Parsakeitto. Vihreällä parsalla lopputulos oli myös herkullinen ja voin lämpimästi suositella kokeilemaan
Pidän kovasti vihreästä parsasta, mutta valkoinen on jäänyt tyystin maistelematta. Parsakeitto sopi hyvin keveytensä puolesta alkuruuaksi lauantain illallisellemme
uunissa paahdettua ilmakuivattua kinkkua (tai pekonia) paistettua vihreää tankoparsaa. Eräänä päivänä oli jälleen insinööriystävän kokkausvuoro ja saimme syödäksemme maailman parasta parsakeittoa
Tykkään hirveästi vihreästä parsasta. Paitsi takaraivoon on jäänyt tietysti kummittelemaan jostakin Bridget Jones -elokuvasta se järkyttävän sininen parsakeitto, tyttö kun keitti parsat reteesti niputettuina, sinisine kuminauhoineen päivineen
Alkuun nautimme savustettua haukea ja parsakeittoa, viininä Mohr Riesling Trocken. Viinien makupariksi Matti oli valinnut 8 viikkoa raakakypsytetyn hevosenpaistin suolatun vihreän tomaatin ja pikkelöidyn voikukan kera
Ja kuten jo nimikin kertoo, viini oli erittäin vihreä aromimaailmaltaan. Verde = vihreä. Nämä nuoret vihreät viinit eivät ole lainkaan makuuni, mielenkiinnolla jäinkin odottelemaan tälle juomalla valittua ruokaparia