Sekoita soijakastike ja riisiviini sekaisin ja valele kalan sisä- sekä ulkopinnat seoksella. 1 rkl vaaleaa soijakastiketta. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta kalaa kastikkeessa noin 5 minuutin ajan, kunnes kala on kauttaaltaan kypsä. 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
Vispaa oliiviöljystä, punaviinietikasta, sitruunamehusta sekä -kuoriraasteesta ja sokerista kastike ja lisää tomaattikuutiot, sipulisilput sekä hienonnettu basilika sen joukkoon
Mausta kastike ripauksella suolaa. Asettele kalat lämpimille lautasille ja kaada kastike päälle. 1. Perkaa ahvenet ja poista kidukset, mutta anna pään ja selkäevien jäädä paikoilleen
Keiton kanssa tarjoilin rouillea (majoneesintapainen kastike) ja leivän päälle levitettäväksi tein artisokkalevitettä niinikään Murun ohjeella, sekä punaista pestoa
Tarjolla oli ruis- ja spelttileipää, lohitartar, ahventa, wasabimajoneesia, luomumunia, härkää, piparjuurikastiketta, tähtianiksella maustettua hedelmäsalaattia sekä aroniamarjasta ja jugurtista tehty jälkiruoka
Lisää tarvittaessa maitoa, mutta kastike saa jäädä aika paksuksi. Yksi suosikkiruokiani lapsuudessa oli kananmunasoosi, mitä mummoni teki monesti esimerkiksi paistettujen ahvenien seuraksi
Kastike sen sijaan on korvattu liiallisella määrällä öljyä, enkä näin ollen näe tässä annoksessa mitään, jota kuuluisi tarjoilla tämän tasoisessa ravintolassa
Vaikka ruoanlaittosuunnitelmani heittivät keltavahveroiden myötä härän pyllyä, oli mahdollisuuden sattuessa pakko tarttua toimeen ja valmistaa kastiketta lempisienistäni