Lampaan kyljykset reseptejä

Yrttimausteiset lampaankyljykset

Sekoita marinadi, laita kyljykset siihen ja pane kylmään vähintään muutamaksi tunniksi. Ota liha marinadista, siivilöi marinadi ja kuivaa kyljykset

Yrttimarinoidut lampaankyljykset

Aseta lampaankyljykset laakeaan astiaan ja kaada päälle marinadi. Nosta kyljykset uunivuokaan ja kypsennä niitä 175 asteessa noin 5–8 minuuttia. Kotimaisen lampaan kyljyksiä varataan 3–4 kpl /annos. 2-3 kokonaista lampaankaretta

Marinoidut lampaankyljykset

Sekoita marinadi ja laita kyljykset siihen, anna marinoitua muutama tunti ennen grillaamista. 8-10 lampaan kaksoiskyljystä

Sitruunamarinoidut lampaankyljykset

Laita lampaankyljykset vadille, sekoita marinadin ainekset ja kaada kyljysten päälle. Valuta kyljykset, mausta ja paista noin 3 minuuttia puoleltaan. 8 lampaan kaksoiskyljystä
Karitsanpotka andalusialaisittain

Karitsanpotka andalusialaisittain

Kahden hengen taloudessa harvemmin kokonaisille viuluille on tarvetta, joten pöydässämme nähdään sitä useammin lampaan karetta (tsekkaas nämä marokkolaiset kyljykset tai tämä persilladella kuorrutettu ja valkosipulisesta cashew-kastikkeesta täydellisen kaverin saava kyljysrivi) tai juuri lampaan potkaa, jota blogissakin on nähty punaviinissä haudutettuna ja nyhtöversiona
Suihkulähteitä ja sunnuntaibrunssia

Suihkulähteitä ja sunnuntaibrunssia

Ylempänä kuvassa näkyvät mun lampaankyljykset. en enää tilaa lampaan kyljyksiä. Kyljyksethän ovat rasvaisia ja mä en yhtään tykkää niistä pläskipaloista
Arkisia ruokapohdintoja

Arkisia ruokapohdintoja

Saatavilla oli ainakin lampaan ja possun lihaa, kananmunia, mehuja, leivonnaisia ja jopa thairuokaa. Kuivaa kyljykset ja vedä reunoihin pienet viillot estämään kyljyksen käpertymistä
GRILLISTÄ KARITSAA KAHDELLA TAPAA

GRILLISTÄ KARITSAA KAHDELLA TAPAA

Moni kokee lampaan lihan raskaan ja tunkkaisen makuiseksi ja koostumukseltaan sitkeäksi mutta näiden alle vuoden ikäisten karitsojen liha on todella maukasta ja mureata