Tänään olin sienimetsässä todennäköisesti viimeisen kerran tänä vuonna. Vaihteeksi menin metsään kävellen, yhteensä reissuun kului vajaa pari tuntia, josta ulkoiluun meni reilu tunti
Tässä hieman juhlavampi suppilovahverokastike, joka toimii niin lihalle, riistalle, kuin kalallekin. Vaikka tässä kastikkeessa on käytetty kahtakin eri alkoholia, on niiden tarkoitus vain tuoda hienoja aromaattisia vivahteita kastikkeeseen, ei peittää sienen omaa hienoa makua, joten älä “lotraa” liikaa alkoholia kastikkeeseen
Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Määrä Aines. 1 prk kermaviiliä. 1,5 rkl kuivattuja ja murskattuja suppilovahveroita
Tänään on nyt ensimmäisen kerran kaikki hoidokit koolla sitten kesäloman. Vilskettä riittää. nyt meillä on vain kaksi kolmen vanhaa ja kaikki muut ovat sitten sen alle
Kumoa sienet kuivalle paistinpannulle ja hauduta neste pois. Lisää joukkoon pekonit ja sipulit ja paista kunnes pekonit ovat saaneet hieman väriä ja sipulit ovat raukeita
Suppilovahverokastike. SADONKORJUU. Ihanat syysviikonloput ovat houkutelleet sienestäjät metsiin ja suppilovahveroita on kertynyt parhaimmillaan korikaupalla