Niistä saa kivoja variaatioita grillinyytteihin, muurikalle, kalakeittoon ja salaatteihin. Tuore rosmariini ja tinjami tuovat niihin ihanan säväyksen Välimeren tuoksua ja makua, eikä liha silloin kastikkeita kaipaa
”Bouillabaissensa voi valmistaa kuinka dramaattisesti haluaa, mutta on muistettava, että alunperin se on yksinkertainen Välimeren kalastajien keitto, joka on valmistettu päivän saaliista tai sen myytäväksi kelpaamattomista tähteistä ja maustettu seudun tyypillisillä mausteilla – oliiviöljyllä, valkosipulilla, purjolla tai sipulilla, tomaateilla ja yrteillä
Varmasti näin onkin, koska päivällä katsottuna oli se mielestäni vain satama-alueen baari, ei mikään Välimeren tyyliä muistuttava rantaravintola, miten ravintolan nettisivulla paikkaa mainostetaan
Muutama vuosi sitten Provencen reissulla ajoimme Nizzasta Milanoon upeaa Välimeren rantareittiä. Mentonissa kuuluu syödä appelsiinimakuista kalakeittoa ja sitä mekin siis pisteltiin, lapset taisivat maistella elämänsä ekat etanasatsit tiriseviltä pannuilta, jotka säntilliset tarjoilijat kiikuttivat valkoisin pöytäliinoin koristelluille pikkupöydille