Kuori ja paloittele sipuli, kuullota öljyssä ja siirrä pataan. 800 g lammasta patapaloina. 1. Kiehauta tomaattimurska ja sipulit ja anna porista 5 minuuttia
Meikäläisellä ei kyllä tullut saman väristä pataa kuin lehden sivuilla olevassa kuvassa oli. Hienonna valkosipuli pataan ja kuullota niitä hetken öljyssä
Välimeren lisukkeet toivat siihen maukkuutta ja tuoreet tomaatit raikkautta. Tarkoitukseni oli alunperin tehdä munakoisolastuja täytteillä, mutta loppujen lopuksi "täytettä" tuli niin paljon, että keittiössä syntyi ennemminkin jauhelihapata munakoisolla ja muila kasviksilla
Manakish-leipä (Levantin alueelta kotosin, Lähi-idästä Välimeren itäosasta) kruunasi kokonaisuuden. Lähi-idän mausteet sopivat lammaspataan myös erinomaisesti ja tuovat hieman vaihtelua perinteiseen rosmariini-timjami-minttu-valkosipuli -maustamiseen
Gustavo – se tulee olemaan ravintolan uusi nimi, ja tarjonta nojaa Välimeren suuntaan. Rautala intoilee muun muassa ravintolan omatekoisesta tuorepastasta, tapaksista ja salin puolelle tehtävästä Butcher´s tablesta, johon tulee tarjolle muun muassa pata negra -kinkkua
Kreikasta on tullut suosikkini Välimeren ruokamaista. Päätin versioida kreikkalaisista jättipavuista pataruoan, jossa on vielä tomaattisempi ja mausteisempi kastike
Kajossa tuntuu kuin astuisi samaan aikaan suomalaiseen metsään ja Välimeren rannoille. Bistro Naapurissa voi nauttia raakakakkuja, kuohuviiniä ja smoothieita tai shopata sisustustarvikkeita
Välimerenlammaspata. Hurahdettuani lihapatoihin (venäläinen lihapata, viiden tunnin sieni-lihapata, luumu-lihapata, punaviini-aurajuusto-lihapata) olen etsinyt erilaisia reseptejä, jottei hurahdukseni kävisi yksitoikkoiseksi
Sitä ennen voimme vain fiilistellä ja miettiä, miten jumalaisia kaikki nämä ruoat olisivat, jos ne tehtäisiin kasviksista, jotka ovat saaneet kypsyä luonnollisissa olosuhteissa Välimeren auringon alla
Tulisempaa tai makeampaa, rusinoilla Lähi-Idän tyyliin tai oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla Välimeren tyyliin, Tarjoa lisänä tuoretta yrttisilppua, tuoretta leipää tai vaikkapa jogurttikastiketta ja riisiä
Nykyään harissa on ajautunut myös Marokkoon ja koko Välimeren alueelle, varsinkin sinne missä arabialainen kulttuuri näkyy vahvasti, joten siihen törmää myös Ranskassa ja Saksassa
Nosta lihapalat, sipulilohkot, porkkanapalat ja valkosipuliviipaleet kerroksittain pataan. Tarjoa lammaspataa keitettyjen perunoiden tai vaihteeksi couscousin ja grillattujen vihannesten kanssa
Päivän erikoista moneen makuunIlta hämärtyy Marina Grandessa Välimeren kohteissa kannattaa nauttia paljon kalaa, äyriäisiä ja simpukoita, sillä ne ovat tuoreudessaan ja monipuolisuudessaan jotakin aivan erityistä