Virittäydyn uuteen vuodenaikaan. Kohisevan kesän jälkeen on jälleen aikaa hissutella kotona kynttilänvalossa, villasukat jalassa ja haudutella sunnuntaisin hitaasti kypsyviä pataruokia
E. i. l. n. e. s. ä. p. v. m. u. o. t. h. y. ,. a. k. r. j. ö. ). V. d. I. K. A. R. f. -. b. g. L. ~. P. 7. 8. 0. 1. 2. (. 3. 4. M. T. S. J. <. i l. g -. k g. d l
Eilinen isänpäivän menu onnistui hyvin, vaikka aina hiukan hirvittää kokeilla jotain ihan uutta ensimmäistä kertaa, varsinkin kun on paljon porukkaa syömässä
Pakko todetaa tästä pastareseptistä että voi tsiisus. Kylmäsavustettu poro kohtasi pasta carbonaran. Pasta carbonara tuo kaikkien pastaruokien klassikko
16 palan palapeli. Meillä on menossa tammikuiseen tapaan ruokaostosten minimointi. Nyt kun olemme ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen kahdestaan, olemme vähentäneet ruoan ostamisesta entisestään, kahden maitotölkin sijaan ostamme yhden ja juustopalan ostamme harvemmin kuin aikaisemmin
Shepherd's pie eli paimenen piirakka kuuluu meillä syksyllä ja talvella nautittaviin ruokiin. Appiukolta saimme pakastimeen hirven lihaa ja ensimmäiseksi pannuun päätyi siis jauheliha
Eilinen poropata tarvitsi lisäkkeeksi jotain yhtä voimakasta ja maanläheistä. Koska suomalaisittain parhaimmillaan ovat juurekset, otin ne pääraaka-aineeksi
Olin jo tovin tsekkaillut tätä Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan poropastan ohjetta. Tarjoile poropasta parmesaaniraasteen ja tuoreen timjamin kera
Vesivahingosta johtuen olen ollut ilman keittiötä kuukauden. Ja taidan vielä olla toisenkin kuukauden. Kotini on järkyttävän kaaoksen vallassa, kun keittiön lisäksi myös viereisen kirjastohuoneen lattia piti purkaa
Tai miten olisi luomuravintola Leon poropasta. Terveiset Tartosta. Täällä on taianomaista ja kultturellia, ja olen viettänyt yliopistonmäen kupeessa vuoden parhaita päiviä
Lihapullat ovat yksi perinteisimmistä kotiruoista. Niitä onkin syöty monenlaisia, parhaat muistoni liittyvät ehkä mummolaan, jossa lihapullat olivat aina herkullisia
Riistakäristys on herkullista talviulkoilun jälkeen. Poronlihat muhivat ensin padassa sienten kanssa ja päätyvät sitten ruukuissa uuniin taikinaristikon koristamina
Olen haaveillut siitäkin, että osaisin tykätä sienistä. Herkkusieniä syön kyllä grillattuna ja pitsassa, mutta olisihan se hienoa muutenkin syödä muita sieniä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.