* * *. For English please see here. Lokakuu on suuressa maailmassa näköjään suurten kieltäymysten aikaa. On tupakanpolton lopettamiseen kannustavaa Stoptoberia ja tipattomaan kehoittavaa Sober Octoberia
No nyt on sitten meikäläinenkin vihdoinkin ajautunut nyhtöpossuja valmistamaan. Kesän aikana tuli tehtyä parikin kertaa, toisella kertaa piti saada helpolla sapuskaa isolle joukolle ja toisella kertaa äitini oli vierailulla
- Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön ennen valmistamista. - Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa kahdessa erässä ja siirrä lihat uunipataan
Laita pannulle lihasuikaleet, sipulit ja inkivääri. Omasta mielestäni Seinäjoella parasta kiinalaista ruokaa saa lähes 20 vuotta vanhasta ravintola Shuang Longista
Yksi lama-ajan lapsuuden ikonisimmista ruoista oli jauheliha-perunalaatikko. Laatikkoon tuli tasan perunasiivuja, sipulia, jauhelihaa, paria perusmaustetta ja kuorrutteeksi juustoa ja korppujauhoja
Lisää pekonit vuokaan ja paista pannulle jääneessä rasvassa lihasuikaleet, lisää vähän suolaa. Mun vuoro oli tehdä ruokaa kun viettelin vapaapäivää pääsykokeisiin lukiessa
Nosta myös lihasuikaleet hetkeksi sivuun odottamaan. Lienee yleinen fakta, että ruoka maistuu paremmin hyvässä seurassa, olipa se sitten omasta perheestä, ystävistä tai muista tuttavista koostuva seurue